Cum vad libertatea

cropped-freedom_alone.jpgSunt libera. Nu sunt presata de program la serviciu, nu am nici o problema in a relationa cu ceilalti, am o situatie financiara buna, sunt singura, independenta.

Dar ce este libertatea?

Am petrecut o mare parte a vietii inrobita de un lucru, de altul. De cand eram mica m-am luptat sa-mi fac libertatea, cea mai de pret comoditate.

Am luptat cu parintii mei, care doreau sa aduc un venit in casa, in loc sa urmez o facultate. M-am luptat cu colegele de clasa, la ale caror standarde de fitze nu ma ridicam, dar, dupa multe seri in care ma inchideam, trista, singura in camera- pe care o imparteam cu o sora si un frate mai mari- am demonstrat ca am propriile mele standarde, pentru care am fost apreciata, acceptata, poate, la acea varsta chiar si respectata.

Am luptat sa imi termin studiile, am luptat sa imi gasesc un job pentru a ma intretine, am luptat sa fac un copil, am luptat pentru familia mea, am luptat pentru dragostea sotului meu,  am luptat pentru a gasi curajul sa imi parasesc sotul. Am luptat cu rautatile altora, am luptat sa fiu un om integru, am luptat sa am un job care imi place, am luptat sa ofer copilului meu o “acasa”.

Pentru mine, libertatea inseamna si sa lupt cu altii, pentru a-mi pastra convingerile.

In timp ce tot lupt, ii aud pe ceilalti vorbind despre in numele libertatii, dar cu cat acestia pretind ca isi apara acest drept unic, cu atat mai mult sunt mai subjugati de dorintele parintilor lor, sau ale copiilor; de o casnicie in care au jurat sa ramana pana la sfarsitul vietii, de cerintele celorlalti, de ritmul impus de altii, de nesfarsite diete, de proiecte pe jumatate terminate, de iubitii carora nu le pot spune ca totul s-a terminat, de weekend-urile in care sunt  obligati sa ia cina cu persoane pe care nici macar nu le plac. Sclavi ai luxului, sau ai ideii de lux.

Sclavi ai unei vieti pe care nici macar nu au ales-o, dar pe care accepta sa o traiasca doar pentru ca cineva sau ceva  i-a convins ca asa este cel mai bine pentru ei.

Asa trec zile si nopti identice, zile si nopti in care libertatea si aventura sunt cuvinte din carti, sunt fotografii cu plaje insorite, cu cer albastru, cu zambete pe fetele altora.

Stiu ca libertatea are un pret, un pret poate la fel de mare ca al sclaviei, al subjugarii. Singura diferenta este ca libertatea iti ofera placere si zambete, chiar daca uneori zambetele sunt inecate in lacrimi.

Pentru mine, singurul inamic al libertatii este timpul.

Advertisements

Posted on January 12, 2014, in My thoughts. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: